Wat kost een uitvaart?

Omdat elke uitvaart uniek is qua wensen, uitvoering en locatie is op deze vraag niet een vast antwoord mogelijk. Wat een uitvaart kost, hangt volledig af van de wensen van de familie. De één wil een sober afscheid en een volgende wil er een afscheidsfeest van maken. We geven dan ook altijd een opgave op maat, gebaseerd op de wensen van de familie. Voor elk budget is er een persoonlijk afscheid te organiseren, wij denken daar graag in mee.

Hieronder een toelichting op een aantal vaste kosten die bij een uitvaart voorkomen.

Tarief begeleiding

We hanteren geen vast tarief voor de begeleiding, maar baseren ons tarief op basis van de vraag en de wensen die er liggen. Bij een thuisopbaring, een uitgebreide kaart of een uitvaart verspreid over meerdere locaties, zijn we meer tijd kwijt. U betaalt dus niet voor hetgeen u niet van ons afneemt, daarom is er bij ons geen standaard of start tarief. We rekenen geen toeslagen voor uren buiten kantoortijd of in het weekend.

Kist, mand of opbaarplank

Een kist of opbaarplank hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel uitvaartverzorgers bieden een kist, mand of opbaarplank aan tegen de adviesprijzen die de leveranciers hiervan aangeven. Wij zijn van mening dat uw uitvaart niet meer hoeft te kosten dan noodzakelijk. We berekenen voor een kist daarom de prijs die wij ook betalen bij de producent, niets meer. Een mooie kist is er al voor rond de € 200,-.

Begraven of cremeren

De kosten van begraven of cremeren kunnen nogal uiteen lopen. Met name het grafrecht voor minimaal 10 jaar en bijdrage in de onderhoud, maakt van begraven een dure keuze. Deze kosten moeten vaak ineens worden voldaan, wat de rekening van de uitvaart opdrijft. Een crematie is vaker een voordeligere keuze met een vast tarief, de prijzen per crematorium liggen niet heel veel uiteen, daar waar begraven op sommige plekken echt veel duurder kan uitpakken.

Rouwkaarten

Het versturen van rouwkaarten is allang niet meer vanzelfsprekend. Door de opkomst van de diverse sociale media, wordt er vaker gekozen om het overlijden via deze weg kenbaar te maken. Ook de vormgeving van de rouwkaarten heeft de aflopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt, zo is het mogelijk om een video te koppelen aan de kaart die wordt verstuurd. Soms wordt beiden gedaan, zowel per post als digitaal. Een rouwkaart wordt “goedkoper” naarmate de oplage groter is. Het is mogelijk om de kaarten per stuk te bestellen en/of in diverse uitvoeringen. Bij ons geldt geen vaste oplage.

Rouwvervoer

The sky is the limit! Op het gebied van rouwvervoer is tegenwoordig bijna alles denkbaar, naast de bekende mogelijkheden als een rouwauto of een koets. Er is ook een rouwfiets, een rouw vrachtwagen, vervoer per boot en ga zo maar door. Een rouwauto is nog steeds de meest voorkomende keuze, volgauto’s zijn ook mogelijk maar vaak kiezen de nabestaanden ervoor om zelf achter de rouwauto aan te rijden. We voorzien deze volgauto’s dan van een vlag, zodat het voor de medeweggebruikers toch herkenbaar is als rouwstoet.